„Am fost într-o primă tură foto la Poiana Mărului și de atunci mă tot alătur expedițiilor lui Dorin de câte ori am ocazia. Prima dată am ales varianta safe, mers cu mașina proprie, weekend prelungit împreună cu un coleg care deja îl cunoștea pe Dorin. După acea primă tură au urmat și altele: Elveția, Norvegia, Feroe, Islanda. Pentru mine, turele sunt o ocazie de a descoperi locuri deosebit de frumoase, de a cunoaște și de a reîntâlni oameni deosebiți, de a descoperi fotografia și de a învăța de la cei din jur, de a mă bucura în liniște de întâlnirea cu natura și un prilej de detașare. Abia aștept următoarea tură!”

Vero

„Skye, Vik, Romsdal, Matterhorn, Feroe, Patagonia, Landmannalaugar, Lofoten. Câte locuri minunate, câți oameni diferiți, ce vreme capricioasă: un singur numitor comun! N-aș fi crezut că voi scoate vreodată aparatul foto din geantă când afară bate vântul și plouă. Că mă voi trezi mult înainte de răsărit pentru o urcare susținută ca să admir primele raze de soare peste Torres del Paine. Că o să mă învârt două ore pe o plajă pustie ca să fac o singură poză. Că o tură poate fi organizată aproape perfect și că la final te întorci acasă nu doar cu poze, ci și cu amintiri. La început te poți întreba dacă călătoriile cu Dorin sunt doar despre fotografie sau poate și despre ploaie, hiking și miel la cuptor. După care înțelegi că trăiești o experiență mult mai profundă despre natură, drumeție, cărți, oameni și mai ales prietenie. Cu fiecare noua tură, fotografia te transformă și devine din scop un mijloc prin care te exprimi. O latură interioară sensibilă și latentă se înviorează brusc. Scoți aparatul mai rar, dar te regăsești mult mai des în fotografiile pe care le faci. La sfârșit de an imprimi cel mai bun cadru și îl sui pe perete. Tresari când vine newsletter-ul, îl răsfoiești și întrebi cu voce tare: noi când mai mergem în Nord?”

Florin

„Pe Dorin îl cunosc de foarte mult timp, pe atunci fără a ști că în viitor vom împărtăși aceeași pasiune: fotografia. Prima ieșire a fost în Ceahlău, un munte îndrăgit de amândoi, dar pe care Dorin m-a ajutat să-l descopăr și să-l privesc cu alți ochi. Cea de-a doua tură s-a întâmplat în Islanda. Aici am avut parte de tot ce poate oferi acest tărâm, însemnând peisaje minunate, oameni faini, amintiri și experiențe pe care nu le voi uita niciodată, dar și aurore jucăușe și un zbor cu un avion de 4 locuri, iar organizarea a fost impecabilă. De-a lungul timpului l-am asaltat cu întrebări despre orice: de la echipament foto și de munte, până la curiozitățile mele despre fotografie și mereu am avut discuții interesante și am rămas cu un bagaj bogat de cunoștințe. Dacă am evoluat în vreun fel în fotografie, în mare parte i se datorează lui Dorin, cel care a fost de la început o sursă de inspirație și un imbold de a mă autodepăși și abia aștept să experimentăm o nouă aventură.”

Vali

„L-am cunoscut pe Dorin la o prezentare de portofoliu, când m-am și înscris în prima mea tură foto – Norvegia. Te cucerește rapid prin felul lui de a fi, de a fotografia, de a vorbi (nu numai) despre fotografie și nu în ultimul rând de a organiza tura foto. Dar, pentru că nu mă las cu una cu două, am fost cu el de-a lungul timpului și în turele din Elveția, Islanda, Insulele Feroe și România (Retezat și Ceahlău). Soare, nori, ceață, vânt, ploaie, grindină, ninsoare, zile nesfârșite și nopți cu aurore, câmpuri de lavă, lagune glaciare, creste amețitoare, lacuri și cascade, ghețari și gheizere, reni, vulpi și marmote, ierunci și chire polare, ganneti și puffini, de la 0 la 3.414m altitudine, nimic n-am ratat. Ce oameni! Ce locuri!! Ce amintiri! Și câte aventuri încă mă așteaptă…”

Doru

„În ultimii 3 ani am fost în 6 ture cu Dorin. De la aurorele boreale din țările nordice până la pădurile de lenga din America de Sud, toate călătoriile au fost gândite foarte bine, atât perioada în care au fost programate, cât și locurile pentru fotografiat. Atmosfera din grup a fost tot timpul foarte bună, lucru care se datorează lui Dorin pentru organizarea excelentă și profesionalismul dovedit.”

Florențiu

„Sunt un călător cu iPhone și baterie externă, nu am aparat, dar am fost în câteva ture foto până acum. Îmi plac oamenii aceștia care cară rucsaci grei cu echipament, schimbă setări și obiective, iar seara se uită pe laptop-uri și au mereu ceva de comentat și îmbunătățit. Îmi place să mă bag în sufletul lor, să văd cum fac mici minuni la postprocesare și să mă bucur cu ei la cadrele reușite. Atmosfera din tură a fost ideală, iar restul participanților foarte faini. Mai și găteau foarte bine. Locațiile și liniștea de acolo au fost exact ce aveam nevoie. Dorin este un bun organizator cu alură de explorator, un om cald și calm, pe care sper să îl revăd curând.”

Silvia

„Nu este deloc usor să rămâi cu zâmbetul pe buze după o furtună iscată aproape din senin, după o întâlnire inopinată cu o pumă sau după ce ratezi ,obiective’ din cauza vremii capricioase. Mie mi s-a întâmplat. Însă dacă adaug compania plăcută (mă hazardez să afirm că Dorin are fler la oameni faini), experiențele fotografice (niciodată nu m-am întors fără cadre reușite, indiferent de vreme) și destinațiile la care doar visam până acum trei ani, toate acestea combinate alcătuiesc panorama perfectă. Pentru mine.”

Marius

„Până acum nu am reușit să merg cu Dorin decât în tura foto din Feroe, în anul 2018. Dar cu siguranță aș mai merge oricând, oriunde. Pentru că te simți în siguranță. Pentru că știi că vei vedea cele mai faine locuri. Pentru că vremea oricât de rea ar fi, va fi încălzită de căldura grupului. Iar grupul cu siguranță va fi întotdeauna unul reușit, căci unui om ca Dorin nu i se pot alătura decât oameni la fel de buni. Pentru că este organizat și pentru că știe să se adapteze din mers condițiilor de moment. Pentru mine a fost genul acela de experiență la care atunci când te uiți în urmă, pur și simplu zâmbești!”

Bogdan

„Recunosc că sunt pretențioasă și mai tot timpul critică cu tot ce mă înconjoară. Evit excursiile organizate și nu mă dau în vânt după călătoritul în grup. Cu o excepție: turele organizate de Dorin. Pasiunea pentru fotografie, sensibilitatea și atenția la detalii, respectul față de natură, răbdarea, organizarea fără cusur, muzica bună, mâncarea de cele mai multe ori surprinzătoare, umor mult și un magnet de oameni faini. Toate astea le regăsiți în turele cu Dorin. Și uite așa, fără să-și dea seama poate, turele lui au devenit un standard de calitate. Cel puțin pentru mine.”

Gabi

„Ar fi mult mai multe de spus, dar mă limitez la a recomanda celor curioși să încerce acest gen de călătorii. Ele îmbină în mod superb situații de aventură, uneori extremă, cu momente de confort și căldură sufletească. Nu este plăcere mai mare decât aceea de a înfrunta câteva ore valurile înghețate ale unui fiord în Insulele Lofoten în căutarea cadrului perfect ca apoi să te întorci într-o casă idilică și caldă, cu oameni faini și să petreci timpul gătind și învățând de la Horia despre arta prelucrării digitale. Nimic nu te răsplătește așa de mult când te trezești în miez de noapte din patul încălzit al unei cabane din Elveția ca imaginea Căii Lactee ce se oglindește în apele neclintite ale unui Stellisee. Nici să înfrunți câteva ore noaptea islandeză nu mai pare așa de înghețat când apoi aurora boreală îți încălzește sufletul și te bucuri de bucuria celor de lângă tine care o zăresc pentru prima dată. Nici târâtul pe burtă printre jnepeni nu mai pare așa de anevoios atunci când te așteaptă un răsărit magic în Ceahlău.”

Raul

„În ultimii 5 ani am participat la 5 ture cu Dorin, din Scoția în Elveția și Islanda, și aștept cu interes noile destinații pe care le pregătește. Pe lângă peisajele pe care am avut ocazia să le admir și fotografiez, am fost constant impresionat de buna organizare a turelor, unul din motivele pentru care am continuat să particip. În plus, Dorin este mereu dispus să ofere sfaturi legate de tehnica și arta fotografică, și să ajute participanții în măsura posibilităților.”

George

„Nu știam exact unde merg sau ce o să fac, unde stau sau ce o să văd. Toate detaliile erau trecute în descrierea excursiei, desigur, și toate mailurile de follow-up au subliniat încă o dată, cu grijă, fiecare aspect logistic. Dar mă interesa doar că voi merge într-o excursie cu Dorin, despre care citisem așa de multe de-a lungul timpului, în prima mea experiență de camping. La capătul lumii, dar nicio grijă din partea mea. Am avut încredere completă în el și tot mi-a depășit așteptările. În fiecare moment părea că există acolo doar ca să se asigure că suntem confortabili și mulțumiți. Ne-a oferit toate ocaziile de a face poze bune și a făcut tot posibilul să avem stomacul plin și mintea limpede când am declanșat. Încă nu m-am hotărât unde merg data viitoare cu el, dar sigur o voi face.”

Cătălin

„Călătoriile foto sunt un mare prilej de bucurie. Am fost în câteva, preferata mea fiind Insulele Feroe. Ce îmi aduc aminte cu drag sunt locurile vizitate, natura sălbatică, iarba de culoare verde crud, moale. Atlanticul în depărtare și stâncile. Vântul, ploaia. Toate elementele naturii. Pentru mine, călătoriile foto sunt ca o întoarcere la natură, la nevoile de bază, la simplitate.
În grup este veselie. Oamenii întâlniți sunt minunați. Unii mi-au devenit prieteni apropiați de-a lungul timpului. Fotografia mea este încă la început, dar am învățat și învăț mult în timp scurt. Discuțiile despre fotografie și arta sunt valoroase, la fel și sfaturile primite. Totul este planificat cu atenție la toate detaliile și se simte preocuparea din spatele cortinei, astfel încât toată lumea să se simtă cât mai bine. Totul este organizat cu grijă. Dorin este o inspirație, artistic și ca om. Pentru mine e un prieten bun. Valorile pe care le-am observat de-a lungul timpului mi-au câștigat admirația și respectul. Și abia aștept următoarea călătorie.”

Sonia

„O tură foto este productivă dacă ai oportunități fotografice și reușești să le folosești. Locațiile în care poți merge cu Dorin sunt minunate, iar de asta nu trebuie să te îndoiești. În plus, vei putea vedea locațiile și prin ochii lui, ceea ce va adăuga o nouă dimensiune vizunii tale asupra locurilor. O tură foto este însă memorabilă dacă îți face plăcere și compania în care te afli: organizatorul și colegii participanți. Multă lume m-a întrebat ‘Cum e (cu) Dorin?’ și asta spun de fiecare dată ‘Mergi cu el cu încredere oricând și oriunde; nu vei regreta. Dorin e pâinea lui Dumnezeu!”

Andu

„L-am cunoscut pe Dorin în 2015, la un workshop de fotografie desfășurat la Poiana Mărului. De atunci am remarcat și ne-a plăcut felul lui de a fi: de un bun simț desăvârșit, corect cu el însuși si cu ceilalți, plin de sensibilitatea caracteristică unui artist, documentat și dornic să împărtășească din cunoștințele pe care le are. De atunci am mai fost cu el în două locații faine, în Norvegia – Tromso și Insulele Faroe. Ne-am convins că locurile propuse au fost foarte bine alese, că știe să fie atent la nevoile fiecărui participant și reușește să creeze punți între caractere și comportamente. L-am simțit întotdeauna ca pe un prieten de suflet, calm și totuși expansiv când întâlnește ceva fotogenic, care trage de tine să îți depășești limitele cunoașterii în fotografie, să ieși din tipare și să încerci să sintetizezi ceea ce vezi și vrei să exprimi. Ne dorim din toată inima să mai participăm și la alte ture organizate de el, imediat ce programul ne va permite.”

Ami & Iulian

„Dorin îți aduce aminte că înainte de a folosi aparatul foto trebuie să îți iei răgazul să privești. Dacă îndrăznești să te eliberezi de scheme, în timp ce privești ți se întâmplă să te descompui în peisaj și să te recompui în propria-ți compoziție fotografică. Pentru că Dorin îți lasă spațiul necesar pentru întâlnirea cu tine. Iar dacă nu ești pregătit pentru această întâlnire, Dorin îți oferă căldura întâlnirii cu el și cu ceilalți. De aceea, o tură foto cu Dorin o percep ca pe o incursiune într-un alt posibil eu. Probabil de-asta, turele cu el îmi sunt atât de necesare. La a câta am ajuns? Cine mai știe? Important e că vin și altele…”

Margareta