Scoția, Skye & Glen Coe20 – 27 martie 2020
Previous
Next
REZERVĂ
2 locuri disponibile

PE SCURT

Insula Skye are de toate, de la munți impunători până la coaste stâncoase, de la castele ale clanurilor Macleod și Donald până la faruri construite pe marginea stâncilor, fiind unul din cele mai căutate locuri pentru fotografi din partea de vest a continentului european. Old Man of Storr este probabil cel mai faimos obiectiv natural din Skye. Parte a unui grup de stânci numit Sanctuarul, vom fotografia acest turn de piatră de aproape 50 m la răsărit. Mai la nord, pe aceeași creastă numită Trotternish, se află Quiraing, loc format, la fel ca Storr, prin alunecări de teren masive ce au lăsat în urmă pereți și turnuri de stâncă. Neist Point este cel mai vestic punct din Skye. Un loc foarte bun pentru a surprinde apusul, aici se află și unul din farurile celebre din Scoția, construit în anul 1909. Plaja de la Elgol oferă o priveliște mai aparte către Munții Cuillin, ce domină sudul insulei. O altă perspectivă frumoasă asupra lanțului muntos Cuillin găsim în zona râului Sligachan și a lacului cu același nume. Foarte aproape de această zonă se află și golful Talisker, un alt loc foarte bun pentru apus și… pentru degustat whisky, aici fiind singura distilerie din Skye.

Glen Coe este o vale largă, de origine vulcanică, amplasată în porțiunea sudică a faimoaselor Highlands sau ținuturile înalte ale Scoției. Această vale este unul dintre principalele puncte de atracție ale țării, fiind străjuită pe ambele părți de munți abrupți, adesea golași de vegetație, fapt care amplifică senzația de înălțime. Probabil cel mai emblematic punct al văii râului Coe este faimosul Buachaille Etive Mòr. Acesta face parte din masivul cu același nume, situat între Glen Coe și Glen Etive. Văzut de la est, muntele are o formă aproape perfect piramidală, fiind unul dintre cele mai vizitate și fotografiate simboluri scoțiene. Deși are doar o altitudine de 1021m, pare mult mai înalt datorită proeminenței sale de 533m față de relieful din jur.


VEZI IMAGINILE

1.300 euro

Avans nereturnabil de 400 euro după formarea grupului
Restul de plată se achită până la 1 ianuarie 2020
Detaliile pentru plată vor fi transmise pe email

INCLUDE


CAZARE TWIN

TRANSPORT

2 GHIZI

NU INCLUDE


BILET DE AVION

MESE

ASIGURARE
6 PARTICIPANȚI

Grup restrâns, partenerii sunt bineveniți

EFORT FIZIC MODERAT

Mers pe jos timp de 4-6 ore/ zi

„Băieții ăștia chiar sunt niște tipi faini care se pricep la fotografie, poți învăța multe de la ei și mai și stiu să organizeze ture. Mi-ar fi greu să aleg excursia preferată pentru că fiecare a avut farmecul ei și din fiecare am revenit cu amintiri frumoase.”
VALERIU, TIMIȘOARA
VALERIU, TIMIȘOARA
REZERVĂ

ITINERARIU

Ziua 1 ● București – Edinburgh:
Zburăm spre Edinburgh de dimineață din aeroportul Henri Coandă. Aterizăm în jurul amiezii, luăm mașina și plecăm spre Portree, cel mai mare oraș din Insula Skye. Facem cam 7-8 ore pe drum. Odată ajunși, ne cazăm într-o casă tradițională aflată pe malurile golfului Portree.

Zilele 2 – 4 ● Insula Skye:
În aceste zile programul nostru va fi similar, cu treziri pentru răsărit și fotografie la apus. Vom avea cel puțin o urcare la Old Man of Storr (15min de condus) înainte de răsărit, unde vom avea de mers pe potecă în jur de 1 oră. Răsărituri vom surprinde și la Quiraing (1/2h de condus), unde putem ajunge cu mașina. Pentru apus, Neist Point și plaja Elgol (ambele la 1h cu mașina) sunt locuri excelente. Vom ajunge aici din timp și vom pleca după apus, deci ne vom întoarce acasă noaptea. Între sesiunea de dimineață și cea de seară, vom vizita alte locuri pentru fotografie, distileria Talisker, ne vom odihni, vom găti sau vom lua masa la unul din restaurantele din Portree. Programul fiecărei zile va fi adaptat în funcție de vreme și de distanța până la locurile pe care le vom fotografia și vă va fi comunicat în seara dinainte.

Zilele 5 – 7 ● Glen Coe:
Plecăm de dimineață din Portree. Facem și opriri pe drum pentru fotografie. După ce ne cazăm, dacă vremea ne permite, plecăm spre unul din locurile de apus. Ne mai așteaptă încă o zi plină cu vizite la Buachaille Etive Mòr și zona mlăștinoasă Rannoch Moor, unde avem reflexii ale munților din jur. Tot aici putem fotografia animale ca cerbul sau cocoșul de mesteacăn. Dacă timpul ne va permite, facem opriri la castelele Kilchurn și Stalker. Serile le vom petrece gătind sau la unul din pub-urile din satul Glencoe.

Ziua 8 ● Plecare:
Zburăm după-amiază spre București, cu sosire la miezul nopții. În funcție de programul zborurilor, putem pleca direct din Glencoe spre aeroport sau putem să ne cazăm în ultima noapte la Edinburgh. Detaliile ultimei zile vor fi stabilite după cumpărarea biletelor de avion.

Program zilnic orientativ:
Exceptând prima și ultima zi, rutina zilnică acestei călătorii este detaliată mai jos. Orarul poate suferi modificări oricând, în special datorită vremii. De asemenea, este foarte probabil să ne trezim între 4:00 și 5:00 pentru răsărit. Pare obositor, dar voi face în așa fel încât să avem parte de odihnă suficientă.

  • 7:00 – 9:00 mic-dejun
  • 10:00 – 14:00 pe teren, fotografie și drumeții
  • 15:00 – 16:00 prânz, la pachet sau la restaurant
  • 17:00 – 20:00 pe teren, fotografie și drumeții
  • 21:00 – 23:00 cina, timp liber, discuții

Old Man of Storr este probabil cel mai faimos obiectiv natural din Skye. Parte a unui grup de stânci numit Sanctuarul, vom fotografia acest turn de piatră de aproape 50 m la răsărit. Mai la nord, pe aceeași creastă numită Trotternish, se află Quiraing, loc format, la fel ca Storr, prin alunecări de teren masive ce au lăsat în urmă pereți și turnuri de stâncă. 

PREȚ: 1.300 euro

INCLUDE:

  • Cazarea în Skye într-o casă de vacanță
  • Cazarea în Glencoe
  • Mașină de 9 locuri și combustibil
  • 2 ghizi – Dorin – ghid național autorizat și Horia
  • Instructaj foto pe teren

NU INCLUDE:

  • Biletul de avion București – Edinburgh (aprox. 200-300 euro) – asigurăm asistență la cumpărarea biletului prin agenția de ticketing parteneră (+30 euro/ bilet)
  • Mesele – în jur de 200 euro
  • Intrările la obiectivele turistice
  • Asigurarea de călătorie – obligatorie

TERMENE DE PLATĂ:

  • Avansul de 400 euro este nereturnabil și se achită imediat după formarea grupului
  • Restul sumei se achită până la 1 ianuarie 2020
  • Plata se face în ron la cursul BNR + 1,5%
  • Orice schimbări majore de curs valutar (gbp-ron) se reflectă în prețul călătoriei

PENALITĂȚI ÎN CAZ DE ANULARE:

  • 30% pentru anulare cu 3 luni înainte de plecare
  • 50% pentru anulare cu 2 luni înainte de plecare
  • 100% pentru anulare cu 1 lună înainte de plecare
  • sumele plătite, cu excepția unei taxe de 150 euro, se returnează integral dacă se găsește un înlocuitor

Glen Coe este o vale largă, de origine vulcanică, amplasată în porțiunea sudică a faimoaselor Highlands sau ținuturile înalte ale Scoției. Această vale este unul dintre principalele puncte de atracție ale țării, fiind străjuită pe ambele părți de munți abrupți, adesea golași de vegetație, fapt care amplifică senzația de înălțime. Probabil cel mai emblematic punct al văii râului Coe este faimosul Buachaille Etive Mòr.

BINE DE ȘTIUT

CAZARE ȘI MESE

Cazarea se face într-o casă în stil georgian aflată pe malurile golfului Portree, foarte aproape de centrul orașului. A fost construită în 1830 și este renovată la standardele actuale. Are 5 dormitoare (2 duble, 1 twin, 1 triplu și 1 single cu așternuturi și prosoape pentru fiecare), 3 băi, o bucătărie utilată complet cu frigider, cuptor cu microunde și mașină de spălat vase, un living și o cameră pentru servirea meselor.

Mesele le vom găti împreună, dar vom face câteva opriri și la restaurante. Ne vom aproviziona de la unul din supermarketurile din orășelele în care vom fi cazați. Sunt bine dotate, aşa încât avem de unde alege ingredientele pentru un meniu diversificat. Pentru cheltuielile cu cumpărăturile și mesele servite la restaurant veți avea nevoie de aproximativ 200 euro. În Scoția se poate plăti peste tot cu cardul, deci nu aveți nevoie de cash la voi.

EFORT FIZIC

Această călătorie presupune efort fizic moderat. Asta înseamnă că trebuie să vă așteptați la 4-6 ore de mers pe jos zilnic, atât în plimbări scurte de la mașină, cât și pe trasee care pot avea diferențe pozitive de nivel de 400-500 m și care pot dura până la 3 ore dus-întors într-un ritm lent. Vremea poate fi capricioasă, cu ploi care încep pe neașteptate și vânt puternic care accentuează senzația de frig. Bocancii de munte, hainele impermeabile și cele termice sunt obligatorii.

VREME

Ploaia și temperaturile mai scăzute sunt absolut normale în Scoția. Temperaturile pot varia de la 2°C până la 20°C, putând chiar să scadă sub 0°C în timpul nopții. Vremea se poate schimba brusc, cu ploi reci de scurtă durată și vânt. De aceea, e important să fim pregătiți cu haine groase (bluză de corp, polar, jachetă cu puf, căciulă și mănuși) și impermeabile (jachetă cu glugă și pantaloni). Ne vom adapta însă prognozei meteo și vom încerca să stăm cât mai mult pe-afară.

AȘTEPTĂRI

Această călătorie nu este un atelier sau un curs de fotografie, așa încât nu are o componentă teoretică. Se bazează pe experiențe practice și pe a fi la locul potrivit în momentele frumoase ale zilei. Vom discuta la fața locului, încercând să lămurim împreună orice provocări de natură tehnică, estetică sau creativă. Fiecare dintre voi are cu siguranță lucruri de lămurit, de aceea este important să veniți pregătiți dinainte cu subiecte de discuție pe care le vom aborda punctual, în cadrul grupului sau cu fiecare în parte. Seara, doar în funcție de timp și de gradul de oboseală, ne putem uita peste imagini și putem aborda succint noțiuni de procesare, de selecție și de compoziție.

ECHIPAMENT NECESAR:

  • troller ca bagaj de cală
  • rucsac mic pentru turele din timpul zilei
  • bocanci de munte
  • încălțăminte de rezervă
  • șlapi pentru stat înăuntru
  • jachetă impermeabilă cu glugă
  • jachetă cu puf și/sau bluză polar
  • bluze de corp din lână/ sintetic
  • pantaloni impermeabili și colanți
  • șosete groase
  • căciulă și mănuși
  • lanternă frontală
  • bețe de trekking
  • articole de igienă personală
  • trusă de prim ajutor
  • aparat foto DSLR/ mirrorless și obiective
  • telecomandă, filtre, baterii de rezervă
  • trepied
  • laptop și încărcătoare
  • adaptor cu 3 pini pentru priză

SCOȚIA ÎN IMAGINI

PE SCURT

Insula Skye are de toate, de la munți impunători până la coaste stâncoase, de la castele ale clanurilor Macleod și Donald până la faruri construite pe marginea stâncilor, fiind unul din cele mai căutate locuri pentru fotografi din partea de vest a continentului european. Old Man of Storr este probabil cel mai faimos obiectiv natural din Skye. Parte a unui grup de stânci numit Sanctuarul, vom fotografia acest turn de piatră de aproape 50 m la răsărit. Mai la nord, pe aceeași creastă numită Trotternish, se află Quiraing, loc format, la fel ca Storr, prin alunecări de teren masive ce au lăsat în urmă pereți și turnuri de stâncă. Neist Point este cel mai vestic punct din Skye. Un loc foarte bun pentru a surprinde apusul, aici se află și unul din farurile celebre din Scoția, construit în anul 1909. Plaja de la Elgol oferă o priveliște mai aparte către Munții Cuillin, ce domină sudul insulei. O altă perspectivă frumoasă asupra lanțului muntos Cuillin găsim în zona râului Sligachan și a lacului cu același nume. Foarte aproape de această zonă se află și golful Talisker, un alt loc foarte bun pentru apus și… pentru degustat whisky, aici fiind singura distilerie din Skye.

Glen Coe este o vale largă, de origine vulcanică, amplasată în porțiunea sudică a faimoaselor Highlands sau ținuturile înalte ale Scoției. Această vale este unul dintre principalele puncte de atracție ale țării, fiind străjuită pe ambele părți de munți abrupți, adesea golași de vegetație, fapt care amplifică senzația de înălțime. Probabil cel mai emblematic punct al văii râului Coe este faimosul Buachaille Etive Mòr. Acesta face parte din masivul cu același nume, situat între Glen Coe și Glen Etive. Văzut de la est, muntele are o formă aproape perfect piramidală, fiind unul dintre cele mai vizitate și fotografiate simboluri scoțiene. Deși are doar o altitudine de 1021m, pare mult mai înalt datorită proeminenței sale de 533m față de relieful din jur.

PREȚ

INCLUDE:

  • Cazarea în Skye într-o casă de vacanță
  • Cazarea în Glencoe
  • Mașină de 9 locuri și combustibil
  • 2 ghizi: Dorin – ghid național autorizat și Horia
  • Instructaj foto pe teren

NU INCLUDE:

  • Biletul de avion București – Edinburgh (aprox. 200-300 euro) – asigurăm asistență la cumpărarea biletului prin agenția de ticketing parteneră (+30 euro/ bilet)
  • Mesele – în jur de 200 euro
  • Intrările la obiectivele turistice
  • Asigurarea de călătorie – obligatorie

TERMENE DE PLATĂ:

  • Avansul de 400 euro se achită imediat după formarea grupului
  • Restul sumei se achită până la 1 ianuarie 2020
  • Plata se face în ron la cursul BNR + 1,5%
  • Orice schimbări majore de curs valutar (gbp-ron) se reflectă în prețul călătoriei

PENALITĂȚI ÎN CAZ DE ANULARE:

  • 30% pentru anulare cu 3 luni înainte de plecare
  • 50% pentru anulare cu 2 luni înainte de plecare
  • 100% pentru anulare cu 1 lună înainte de plecare
  • sumele plătite, cu excepția unei taxe de 150 euro, se returnează integral dacă se găsește un înlocuitor

ITINERARIU

Ziua 1 ● București – Edinburgh:
Zburăm spre Edinburgh de dimineață din aeroportul Henri Coandă. Aterizăm în jurul amiezii, luăm mașina și plecăm spre Portree, cel mai mare oraș din Insula Skye. Facem cam 7-8 ore pe drum. Odată ajunși, ne cazăm într-o casă tradițională aflată pe malurile golfului Portree.

Zilele 2 – 4 ● Insula Skye:
În aceste zile programul nostru va fi similar, cu treziri pentru răsărit și fotografie la apus. Vom avea cel puțin o urcare la Old Man of Storr (15min de condus) înainte de răsărit, unde vom avea de mers pe potecă în jur de 1 oră. Răsărituri vom surprinde și la Quiraing (1/2h de condus), unde putem ajunge cu mașina. Pentru apus, Neist Point și plaja Elgol (ambele la 1h cu mașina) sunt locuri excelente. Vom ajunge aici din timp și vom pleca după apus, deci ne vom întoarce acasă noaptea. Între sesiunea de dimineață și cea de seară, vom vizita alte locuri pentru fotografie, distileria Talisker, ne vom odihni, vom găti sau vom lua masa la unul din restaurantele din Portree. Programul fiecărei zile va fi adaptat în funcție de vreme și de distanța până la locurile pe care le vom fotografia și vă va fi comunicat în seara dinainte.

Zilele 5 – 7 ● Glen Coe:
Plecăm de dimineață din Portree. Facem și opriri pe drum pentru fotografie. După ce ne cazăm, dacă vremea ne permite, plecăm spre unul din locurile de apus. Ne mai așteaptă încă o zi plină cu vizite la Buachaille Etive Mòr și zona mlăștinoasă Rannoch Moor, unde avem reflexii ale munților din jur. Tot aici putem fotografia animale ca cerbul sau cocoșul de mesteacăn. Dacă timpul ne va permite, facem opriri la castelele Kilchurn și Stalker. Serile le vom petrece gătind sau la unul din pub-urile din satul Glencoe.

Ziua 8 ● Plecare:
Zburăm după-amiază spre București, cu sosire la miezul nopții. În funcție de programul zborurilor, putem pleca direct din Glencoe spre aeroport sau putem să ne cazăm în ultima noapte la Edinburgh. Detaliile ultimei zile vor fi stabilite după cumpărarea biletelor de avion.

ECHIPAMENT NECESAR

  • troller ca bagaj de cală
  • rucsac mic pentru turele din timpul zilei
  • bocanci de munte
  • încălțăminte de rezervă
  • șlapi pentru stat înăuntru
  • jachetă impermeabilă cu glugă
  • jachetă cu puf și/sau bluză polar
  • bluze de corp din lână/ sintetic
  • pantaloni impermeabili și colanți
  • șosete groase
  • căciulă și mănuși
  • lanternă frontală
  • bețe de trekking
  • articole de igienă personală
  • trusă de prim ajutor
  • aparat foto DSLR/ mirrorless și obiective
  • telecomandă, filtre, baterii de rezervă
  • trepied
  • laptop și încărcătoare
  • adaptor cu 3 pini pentru priză

CAZARE ȘI MESE

Cazarea se face într-o casă în stil georgian aflată pe malurile golfului Portree, foarte aproape de centrul orașului. A fost construită în 1830 și este renovată la standardele actuale. Are 5 dormitoare (2 duble, 1 twin, 1 triplu și 1 single cu așternuturi și prosoape pentru fiecare), 3 băi, o bucătărie utilată complet cu frigider, cuptor cu microunde și mașină de spălat vase, un living și o cameră pentru servirea meselor.

Mesele le vom găti împreună, dar vom face câteva opriri și la restaurante. Ne vom aproviziona de la unul din supermarketurile din orășelele în care vom fi cazați. Sunt bine dotate, aşa încât avem de unde alege ingredientele pentru un meniu diversificat. Pentru cheltuielile cu cumpărăturile și mesele servite la restaurant veți avea nevoie de aproximativ 200 euro. În Scoția se poate plăti peste tot cu cardul, deci nu aveți nevoie de cash la voi.

EFORT FIZIC

Această călătorie presupune efort fizic moderat. Asta înseamnă că trebuie să vă așteptați la 4-6 ore de mers pe jos zilnic, atât în plimbări scurte de la mașină, cât și pe trasee care pot avea diferențe pozitive de nivel de 400-500 m și care pot dura până la 3 ore dus-întors într-un ritm lent. Vremea poate fi capricioasă, cu ploi care încep pe neașteptate și vânt puternic care accentuează senzația de frig. Bocancii de munte, hainele impermeabile și cele termice sunt obligatorii.

VREME

Ploaia și temperaturile mai scăzute sunt absolut normale în Scoția. Temperaturile pot varia de la 2°C până la 20°C, putând chiar să scadă sub 0°C în timpul nopții. Vremea se poate schimba brusc, cu ploi reci de scurtă durată și vânt. De aceea, e important să fim pregătiți cu haine groase (bluză de corp, polar, jachetă cu puf, căciulă și mănuși) și impermeabile (jachetă cu glugă și pantaloni). Ne vom adapta însă prognozei meteo și vom încerca să stăm cât mai mult pe-afară.

AȘTEPTĂRI

Această călătorie nu este un atelier sau un curs de fotografie, așa încât nu are o componentă teoretică. Se bazează pe experiențe practice și pe a fi la locul potrivit în momentele frumoase ale zilei. Vom discuta la fața locului, încercând să lămurim împreună orice provocări de natură tehnică, estetică sau creativă. Fiecare dintre voi are cu siguranță lucruri de lămurit, de aceea este important să veniți pregătiți dinainte cu subiecte de discuție pe care le vom aborda punctual, în cadrul grupului sau cu fiecare în parte. Seara, doar în funcție de timp și de gradul de oboseală, ne putem uita peste imagini și putem aborda succint noțiuni de procesare, de selecție și de compoziție.