Scoția, Glen Coe & Assynt
5 - 12 noiembrie 2021
horia

Horia este ghidul tău în Scoția

PE SCURT

Revenim după o pauză de câțiva ani în Scoția, dar de această dată, vă propunem un traseu parțial nou și foarte interesant. Vom explora ținuturile muntoase ale acestei destinații, vom fotografia de multe ori pe marginea lacurilor și vom vizita câteva dintre faimoasele castele.

Vom începe în renumita zonă Glen Coe, o vale largă, de origine vulcanică, amplasată în porțiunea sudică a faimoaselor Highlands sau ținuturile înalte ale Scoției. Această vale este unul dintre principalele puncte de atracție ale țării, fiind străjuită pe ambele părți de munți abrupți, adesea golași de vegetație, fapt care amplifică senzația de înălțime. Probabil cel mai emblematic punct al văii râului Coe este faimosul Buachaille Etive Mòr sau Marele Pastor al Etivului. Acesta face parte din masivul cu același nume, situat între Glen Coe și Glen Etive. Văzut de la est, muntele are o formă aproape perfect piramidală, fiind unul dintre cele mai vizitate și fotografiate simboluri scoțiene. Deși are doar o altitudine de 1021m, pare mult mai înalt datorită proeminenței sale de 533m față de relieful din jur, făcându-l astfel extrem de fotogenic. În zonă avem de asemenea o populație foarte sănătoasă și docilă de cerbi, așa că poate vom avea ocazia și pentru puțin “wildlife”.

După 3 zile în Glen Coe, ne îndreptăm spre nord și mergem circa 4 ore cu mașina către regiunea Coigach – Assynt. Aici relieful devine parcă și mai spartan, iar munții singuratici și proeminenți, adevărate puncte focale. Celebrele “loch”-uri nu vor lipsi (Loch Buine Moire, Black Loch, Loch Call an Uidhean sau Loch Bad a’ Ghaill) și ne vom juca cu reflexii, expuneri lungi și diferite interpretări, fotografiind și faimosul Stac Pollaidh plus alte vârfuri din regiune. Tot aici, în funcție de vreme, vom putea face și 1 sau 2 trasee mai scurte, pentru a încerca să surprindem acest peisaj și dintr-un un punct mai înalt.

1.190 euro

Avans nereturnabil de 400 euro după formarea grupului
Restul de plată se achită până la 1 august 2021
Detaliile pentru plată vor fi transmise pe email

INCLUDE

CAZARE TWIN
TRANSPORT
1 GHID

NU INCLUDE

BILET DE AVION
MESE
ASIGURARE
7 PARTICIPANȚI

Grup restrâns, partenerii sunt bineveniți

EFORT FIZIC MODERAT

Mers pe jos timp de 4-6 ore/ zi

ITINERARIU

Ziua 1:
Zburăm spre Edinburgh/ Glasgow de dimineață. Aterizăm în jurul amiezii, luăm mașina și plecăm spre Glencoe. Facem cam 2 ore pe drum. Odată ajunși, ne cazăm într-o casă tradițională aflată lângă Loch Leven.

Zilele 2 – 4 ● Glencoe:
Facem dese plimbări pe vîile dintre munții din Highlands, dar putem fotografia și condițiile de vreme și lumină chiar aproape de cazarea noastra, pe malul lacului.Vizităm Buachaille Etive Mòr și zona mlăștinoasă Rannoch Moor, unde avem reflexii ale munților din jur. Tot aici putem fotografia animale ca cerbul sau cocoșul de mesteacăn. Dacă timpul ne va permite, facem opriri la castelele Kilchurn și Stalker. Serile le vom petrece gătind sau la unul din pub-urile din satul Glencoe.

Zile 5 – 7 ● Coigach – Assynt:
Vom explora, în premieră, partea de nord-west a Scoției. Aici vom fi întâmpinați de un relief batrân și spartan, iar dacă vremea este cea tipică, vom avea foarte multă atmosferă în imaginile noastre. Vom colida pe drumuri șerpuite printre lacuri cu priveliști minunate (Loch Buine Moire, Black Loch, Loch Call an Uidhean sau Loch Bad a’ Ghaill) și merge până aprope de munți emblematici precum Stac Pollaidh. De asemenea, într-o altă zi vom vizita și frumosul Loch Assynt, cu ale sale mici insulițe cu pini. În măsura în care vremea ne permite, vom putea face un drum și până pe coastă, pentru a vizita farul de la Stoer și peisajul din jurul său.

Ziua 8 ● Plecare:
Zburăm după-amiază spre casă, cu sosire seara târziu. În funcție de programul zborurilor, vom pleca direct din Assynt spre aeroport dis de dimineață, fiindcă distanța de la cazare la aeroport este de cca 5 ore.

Program zilnic orientativ:
Exceptând prima și ultima zi, rutina zilnică acestei călătorii este detaliată mai jos. Orarul poate suferi modificări oricând, în special datorită vremii.

 • 7:00 – 9:00 mic-dejun
 • 10:00 – 14:00 pe teren, fotografie și drumeții
 • 15:00 – 16:00 prânz, la pachet sau la restaurant
 • 17:00 – 20:00 pe teren, fotografie și drumeții
 • 21:00 – 23:00 cina, timp liber, discuții

PREȚ: 1.190 euro

INCLUDE:

 • Cazările
 • Mașină de 9 locuri și combustibil
 • Instructaj foto pe teren cu Horia Bogdan

NU INCLUDE:

 • Biletul de avion
 • Mesele – în jur de 200 euro
 • Intrările la obiectivele turistice
 • Asigurarea de călătorie – obligatorie

TERMENE DE PLATĂ:

 • Avansul de 400 euro este nereturnabil și se achită imediat după formarea grupului
 • Restul sumei se achită până la 1 august 2021
 • Plata se face în ron la cursul BNR + 1,5%
 • Orice schimbări majore de curs valutar (gbp-ron) se reflectă în prețul călătoriei

PENALITĂȚI ÎN CAZ DE ANULARE:

 • 30% pentru anulare cu 3 luni înainte de plecare
 • 50% pentru anulare cu 2 luni înainte de plecare
 • 100% pentru anulare cu 1 lună înainte de plecare
 • sumele plătite, cu excepția unei taxe de 150 euro, se returnează integral dacă se găsește un înlocuitor

BINE DE ȘTIUT

În prima parte a turului – zona Glencoe – ne vom caza în 2 căbănuțe, în camere cu mai multe paturi sau pat matrimonial (pentru cuplu). Locația este una foarte pitorească: înconjurați de munți și pe marginea lacului, iar de aici nu suntem niciodată prea departe de celelalte locații pe care vrem să le vizităm.

A doua parte a excursiei va fi în nordul îndepărtat al Scoției și ne vom caza la un guest-house superb, tipic scoțian. Aflat aproape de Baddidaroch, direct de pe terasa casei vom avea vedere la un alt lac dar și munți, așa că ne putem pe deplin relaxa în liniștea și peisajul de aici. De menționat că această casă are doar o singură baie, dar grupul fiind restrâns, ne vom descurca. Și aici, camerele sunt fie cu pat matrimonial (pentru cupluri), fie cu 2 paturi.

Prosoapele, așternuturile, accesul la internet și curățenia finală sunt incluse în preț, la ambele cazări.

Legat de mese, ne vom aproviziona de la magazinele din zona în care stăm și vom găti micul dejun la căbănuțe, în vreme ce cina o vom lua la unul dintre restaurantele / tavernele de pe traseul nostru. Vă vor trebui echivalentul a 150-200 euro pentru mâncare în această călătorie. Se poate însă plăti peste tot cu cardul, deci nu aveți nevoie de cash la voi.

Această călătorie presupune efort fizic moderat. Asta înseamnă că trebuie să vă așteptați la 4-6 ore de mers pe jos zilnic, atât în plimbări scurte de la mașină, cât și pe trasee care pot avea diferențe pozitive de nivel de 400-500 m și care pot dura până la 3 ore dus-întors într-un ritm lent. Vremea poate fi capricioasă, cu ploi care încep pe neașteptate și vânt puternic care accentuează senzația de frig. Bocancii de munte, hainele impermeabile și cele termice sunt obligatorii.

Ploaia și temperaturile mai scăzute sunt absolut normale în Scoția. Temperaturile pot varia de la 2°C până la 20°C, putând chiar să scadă sub 0°C în timpul nopții. Vremea se poate schimba brusc, cu ploi reci de scurtă durată și vânt. De aceea, e important să fim pregătiți cu haine groase (bluză de corp, polar, jachetă cu puf, căciulă și mănuși) și impermeabile (jachetă cu glugă și pantaloni). Ne vom adapta însă prognozei meteo și vom încerca să stăm cât mai mult pe-afară.

Această călătorie nu este un atelier sau un curs de fotografie, așa încât nu are o componentă teoretică. Se bazează pe experiențe practice și pe a fi la locul potrivit în momentele frumoase ale zilei. Vom discuta la fața locului, încercând să lămurim împreună orice provocări de natură tehnică, estetică sau creativă. Fiecare dintre voi are cu siguranță lucruri de lămurit, de aceea este important să veniți pregătiți dinainte cu subiecte de discuție pe care le vom aborda punctual, în cadrul grupului sau cu fiecare în parte. Seara, doar în funcție de timp și de gradul de oboseală, ne putem uita peste imagini și putem aborda succint noțiuni de procesare, de selecție și de compoziție.

ECHIPAMENT NECESAR:

 • troller ca bagaj de cală
 • rucsac mic pentru turele din timpul zilei
 • bocanci de munte
 • încălțăminte de rezervă
 • șlapi pentru stat înăuntru
 • jachetă impermeabilă cu glugă
 • jachetă cu puf și/sau bluză polar
 • bluze de corp din lână/ sintetic
 • pantaloni impermeabili și colanți
 • șosete groase
 • căciulă și mănuși
 • lanternă frontală
 • bețe de trekking
 • articole de igienă personală
 • trusă de prim ajutor
 • aparat foto DSLR/ mirrorless și obiective
 • telecomandă, filtre, baterii de rezervă
 • trepied
 • laptop și încărcătoare
 • adaptor cu 3 pini pentru priză

SCOȚIA ÎN IMAGINI

Revenim după o pauză de câțiva ani în Scoția, dar de această dată, vă propunem un traseu parțial nou și foarte interesant. Vom explora ținuturile muntoase ale acestei destinații, vom fotografia de multe ori pe marginea lacurilor și vom vizita câteva dintre faimoasele castele.

Vom începe în renumita zonă Glen Coe, o vale largă, de origine vulcanică, amplasată în porțiunea sudică a faimoaselor Highlands sau ținuturile înalte ale Scoției. Această vale este unul dintre principalele puncte de atracție ale țării, fiind străjuită pe ambele părți de munți abrupți, adesea golași de vegetație, fapt care amplifică senzația de înălțime. Probabil cel mai emblematic punct al văii râului Coe este faimosul Buachaille Etive Mòr sau Marele Pastor al Etivului. Acesta face parte din masivul cu același nume, situat între Glen Coe și Glen Etive. Văzut de la est, muntele are o formă aproape perfect piramidală, fiind unul dintre cele mai vizitate și fotografiate simboluri scoțiene. Deși are doar o altitudine de 1021m, pare mult mai înalt datorită proeminenței sale de 533m față de relieful din jur, făcându-l astfel extrem de fotogenic. În zonă avem de asemenea o populație foarte sănătoasă și docilă de cerbi, așa că poate vom avea ocazia și pentru puțin “wildlife”.

După 3 zile în Glen Coe, ne îndreptăm spre nord și mergem circa 4 ore cu mașina către regiunea Coigach – Assynt. Aici relieful devine parcă și mai spartan, iar munții singuratici și proeminenți, adevărate puncte focale. Celebrele “loch”-uri nu vor lipsi (Loch Buine Moire, Black Loch, Loch Call an Uidhean sau Loch Bad a’ Ghaill) și ne vom juca cu reflexii, expuneri lungi și diferite interpretări, fotografiind și faimosul Stac Pollaidh plus alte vârfuri din regiune. Tot aici, în funcție de vreme, vom putea face și 1 sau 2 trasee mai scurte, pentru a încerca să surprindem acest peisaj și dintr-un un punct mai înalt.

1.190 euro

INCLUDE:

 • Cazările
 • Mașină de 9 locuri și combustibil
 • Instructaj foto pe teren cu Horia Bogdan

NU INCLUDE:

 • Biletul de avion
 • Mesele – în jur de 200 euro
 • Intrările la obiectivele turistice
 • Asigurarea de călătorie – obligatorie

TERMENE DE PLATĂ:

 • Avansul de 400 euro este nereturnabil și se achită imediat după formarea grupului
 • Restul sumei se achită până la 1 august 2021
 • Plata se face în ron la cursul BNR + 1,5%
 • Orice schimbări majore de curs valutar (gbp-ron) se reflectă în prețul călătoriei

PENALITĂȚI ÎN CAZ DE ANULARE:

 • 30% pentru anulare cu 3 luni înainte de plecare
 • 50% pentru anulare cu 2 luni înainte de plecare
 • 100% pentru anulare cu 1 lună înainte de plecare
 • sumele plătite, cu excepția unei taxe de 150 euro, se returnează integral dacă se găsește un înlocuitor

Ziua 1:
Zburăm spre Edinburgh/ Glasgow de dimineață. Aterizăm în jurul amiezii, luăm mașina și plecăm spre Glencoe. Facem cam 2 ore pe drum. Odată ajunși, ne cazăm într-o casă tradițională aflată lângă Loch Leven.

Zilele 2 – 4 ● Glencoe:
Facem dese plimbări pe vîile dintre munții din Highlands, dar putem fotografia și condițiile de vreme și lumină chiar aproape de cazarea noastra, pe malul lacului.Vizităm Buachaille Etive Mòr și zona mlăștinoasă Rannoch Moor, unde avem reflexii ale munților din jur. Tot aici putem fotografia animale ca cerbul sau cocoșul de mesteacăn. Dacă timpul ne va permite, facem opriri la castelele Kilchurn și Stalker. Serile le vom petrece gătind sau la unul din pub-urile din satul Glencoe.

Zile 5 – 7 ● Coigach – Assynt:
Vom explora, în premieră, partea de nord-west a Scoției. Aici vom fi întâmpinați de un relief batrân și spartan, iar dacă vremea este cea tipică, vom avea foarte multă atmosferă în imaginile noastre. Vom colida pe drumuri șerpuite printre lacuri cu priveliști minunate (Loch Buine Moire, Black Loch, Loch Call an Uidhean sau Loch Bad a’ Ghaill) și merge până aprope de munți emblematici precum Stac Pollaidh. De asemenea, într-o altă zi vom vizita și frumosul Loch Assynt, cu ale sale mici insulițe cu pini. În măsura în care vremea ne permite, vom putea face un drum și până pe coastă, pentru a vizita farul de la Stoer și peisajul din jurul său.

Ziua 8 ● Plecare:
Zburăm după-amiază spre casă, cu sosire seara târziu. În funcție de programul zborurilor, vom pleca direct din Assynt spre aeroport dis de dimineață, fiindcă distanța de la cazare la aeroport este de cca 5 ore.

 • troller ca bagaj de cală
 • rucsac mic pentru turele din timpul zilei
 • bocanci de munte
 • încălțăminte de rezervă
 • șlapi pentru stat înăuntru
 • jachetă impermeabilă cu glugă
 • jachetă cu puf și/sau bluză polar
 • bluze de corp din lână/ sintetic
 • pantaloni impermeabili și colanți
 • șosete groase
 • căciulă și mănuși
 • lanternă frontală
 • bețe de trekking
 • articole de igienă personală
 • trusă de prim ajutor
 • aparat foto DSLR/ mirrorless și obiective
 • telecomandă, filtre, baterii de rezervă
 • trepied
 • laptop și încărcătoare
 • adaptor cu 3 pini pentru priză

În prima parte a turului – zona Glencoe – ne vom caza în 2 căbănuțe, în camere cu mai multe paturi sau pat matrimonial (pentru cuplu). Locația este una foarte pitorească: înconjurați de munți și pe marginea lacului, iar de aici nu suntem niciodată prea departe de celelalte locații pe care vrem să le vizităm.

A doua parte a excursiei va fi în nordul îndepărtat al Scoției și ne vom caza la un guest-house superb, tipic scoțian. Aflat aproape de Baddidaroch, direct de pe terasa casei vom avea vedere la un alt lac dar și munți, așa că ne putem pe deplin relaxa în liniștea și peisajul de aici. De menționat că această casă are doar o singură baie, dar grupul fiind restrâns, ne vom descurca. Și aici, camerele sunt fie cu pat matrimonial (pentru cupluri), fie cu 2 paturi.

Prosoapele, așternuturile, accesul la internet și curățenia finală sunt incluse în preț, la ambele cazări.

Legat de mese, ne vom aproviziona de la magazinele din zona în care stăm și vom găti micul dejun la căbănuțe, în vreme ce cina o vom lua la unul dintre restaurantele / tavernele de pe traseul nostru. Vă vor trebui echivalentul a 150-200 euro pentru mâncare în această călătorie. Se poate însă plăti peste tot cu cardul, deci nu aveți nevoie de cash la voi.

Această călătorie presupune efort fizic moderat. Asta înseamnă că trebuie să vă așteptați la 4-6 ore de mers pe jos zilnic, atât în plimbări scurte de la mașină, cât și pe trasee care pot avea diferențe pozitive de nivel de 400-500 m și care pot dura până la 3 ore dus-întors într-un ritm lent. Vremea poate fi capricioasă, cu ploi care încep pe neașteptate și vânt puternic care accentuează senzația de frig. Bocancii de munte, hainele impermeabile și cele termice sunt obligatorii.

Ploaia și temperaturile mai scăzute sunt absolut normale în Scoția. Temperaturile pot varia de la 2°C până la 20°C, putând chiar să scadă sub 0°C în timpul nopții. Vremea se poate schimba brusc, cu ploi reci de scurtă durată și vânt. De aceea, e important să fim pregătiți cu haine groase (bluză de corp, polar, jachetă cu puf, căciulă și mănuși) și impermeabile (jachetă cu glugă și pantaloni). Ne vom adapta însă prognozei meteo și vom încerca să stăm cât mai mult pe-afară.

Această călătorie nu este un atelier sau un curs de fotografie, așa încât nu are o componentă teoretică. Se bazează pe experiențe practice și pe a fi la locul potrivit în momentele frumoase ale zilei. Vom discuta la fața locului, încercând să lămurim împreună orice provocări de natură tehnică, estetică sau creativă. Fiecare dintre voi are cu siguranță lucruri de lămurit, de aceea este important să veniți pregătiți dinainte cu subiecte de discuție pe care le vom aborda punctual, în cadrul grupului sau cu fiecare în parte. Seara, doar în funcție de timp și de gradul de oboseală, ne putem uita peste imagini și putem aborda succint noțiuni de procesare, de selecție și de compoziție.

Folosim cookies pentru un conținut personalizat și analiza traficului. Află mai multe în secțiunea Confidențialitate și cookies.

Have no product in the cart!